Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Børnehaven

Børnehaveafdelingen

I børnehaven har vi tre grupper fordelt på stuerne Løvestuen, Storebjørn og Nordstjernen.

Børnehaveafdelingen er i tre etager. I stueetagen ligger Løvestuen, kontoret og produktionskøkken og på 1. sal er stuerne Store Bjørn og Nordstjernen, samt personalerum.

Minibussen

I børnehaven har vi også en minibus - læs mere her.

Overgang til børnehave

Fra den første hverdag i den måned barnet fylder 3 år skal barnet starte i børnehave (det er også fra den måned at I overgår til børnehavetakst i forældrebetalingen). 

Velkomstbrev
Det foregår helt praktisk ved at I forældre ca. en måneds tid inden barnets børnehavestart modtager et fysisk brev i en kuvert (der lægges på jeres barns garderobe i vuggestuen) med et velkomstbrev fra børnehaven, som forhåbentlig giver svar på jeres forskellige spørgsmål 😊  
I brevet står praktiske informationer om det at starte i børnehave, om indkøring og mødetid, stuefordeling og stuens faste voksne, frokostordning og eftermiddagsmad, drikkedunk og bleer.

Stuefordeling
Vi prøver på, så vidt muligt, at flere børn fra vuggestuen rykkes over i børnehaven på samme tidspunkt og gerne hvis muligt på samme stue. Det kan betyde at vi i dialog med jer måske foreslår at rykke barnet i børnehave en måneds tid tidligere end den måned barnet fylder 3 år, så barnet kan rykke over sammen med en ven. 
Den endelige stuefordeling er dog altid på baggrund af hvor der er pladskapacitet, børne-, køn- og alderssammensætningen og relationer med andre børn på den kommende børnehavestue.

Besøgsformiddage
Op til børnehavestart har vuggestuen og børnehaven planlagt nogle besøgsdage. Det betyder at en lille gruppe af de kommende børnehavestartere går på besøgsformiddage i børnehaven. Her er de sammen med en vuggestue voksen på besøg og leger på en af de 3 børnehavestuer hvor der også vil være en børnehavevoksen og børnehavebørn på stuen. 

Indkøringen
Den gode indkøring er et fælles ansvar mellem jer forældre og stuens medarbejdere. Vi forventer at I som forældre som minimum kan være fysisk tilstede sammen med jeres barn de første to dage. De dage bruger vi sammen på at lære hinanden at kende. I får et indtryk af stuens rutiner, de voksne og de andre børn og forældre. Derefter aftaler i sammen med stuens voksne det videre forløb indkøringsperioden. Her er det en rigtig god ide at give barnet nogle korte dage i begyndelsen da det at starte i børnehave er en stor omvæltning med mange nye indtryk, nye børn og voksne.

Eftermiddagsmåltid i Carlsvognen

Definitionen af et eftermiddagsmåltid i Carlsvognen er: at det er et mindre frokostmåltid der giver børnene energi og overskud til at deltage i aktiviteter, indgå i børnefællesskabet, lege og løse konflikter og derfor ikke et snackmåltid.
Der vil være dage hvor barnet har spist lidt eller ingen frokost. Derfor er det vigtigt at eftermiddagsmåltidet er mere solidt.

Hvad bør eftermiddagsmåltidet indeholde:
Det kan siges meget kort – Brød (rugbrød/grovbolle med pålæg), lidt frugt (1/4 eller et halv stk. frugt udskåret, klementin der er pillet) og grønt (gulerodsstave, agurk, peberfrugt, cherrytomat) måske lidt nødder, lidt oliven, en rest aftensmad ell. lign.

Pædagogisk arbejder vi i Carlsvognen med selvhjulpenhed, også i forhold til måltider. 
Derfor en opmærksomhed på at mad der kommes i eftermiddagsmadpakken, er noget barnet selv kan mestre at pakke ud og håndtere. 
Det er lige fra selv at kunne åbne madkassen og drikkedunken til f.eks. at åbne en snackpølse og pille en klementin. Hvis bare 10 ud af stuens børn har brug for hjælp til at pakke mad ud er der rigtig meget ventetid før de voksne kan nå rundt og hjælpe og barnet kan spise sin mad😉
Det vil sige et STORT ja tak til Brød, grønt og frugt og meget mindre af drikkeyoghurt, smoothies, juicebrikker, kiks, slik og lignende i jeres børns eftermiddagsmadpakke. 

Vi håber at I vil bakke op om ovenstående.